{ "title": "Prolaktin Hormonu Düşüklüğü", "image": "https://www.hormon.gen.tr/images/prolaktin-hormonu-yuksekligi(1).jpg", "date": "20.01.2024 16:35:52", "author": "Yeliz akman", "article": [ { "article": "
Prolaktin hormonu düşüklüğü, memelerdeki süt bezlerinden süt salgılanmasını sağlayan hormondur. Prolaktin, kafatası içinde bulunan ve hipofiz denen bezden salgılanır.

Prolaktin hormonunun görevleri
Prolaktin hormonunun normal değeri kaç olmalıdır?

Prolaktin hormonu, kadınların adet döneminde değişmeler göstermektedir. Yaklaşık olarak 13-15 civarı olan prolaktin hormonu yumurtlama günlerinde veya yumurtlama gününe yakın bir vakitte yükseklik gösterebilmektedir. Prolaktin hormonunun 20'nin üzerinde olması anormal değerler olarak kabul edilmektedir. Özellikle hamilelikte haftalar ilerledikçe prolaktin hormon düzeyi artmakta ve anormal dediğimiz değerlere ulaşmaktadır. Erkeklerde ise genellikle 6-10 arası normal değerler olarak bilinen prolaktin hormonunun 10'un üzerinde olması anormal bir değerin göstergesidir.

Prolaktin hormon düşüklüğü

Kafa travması, bazı enfeksiyonlar, hipofiz bezi ile ilgili patolojiler, dopamin ve antiParkinson tarzındaki ilaçlar prolaktin hormon düşüklüğüne sebep olabilmektedir. Kadınlarda adet dönemi bozukluklarına neden olabilmektedir. Doğumdan sonra ise memelerden süt gelmemesi, düzensiz ve geç emzirme prolaktin hormon düşüklüğüne bağlıdır. Prolaktin yüksekliği kadar sık görülen bir durum değildir.

Prolaktin seviyesi ölçümü nasıl ve ne zaman yapılmalıdır?

" } ] }