{ "title": "Erkek Hormon Tedavisi", "image": "https://www.hormon.gen.tr/images/erkek-hormon-tedavisi.jpg", "date": "20.01.2024 16:43:00", "author": "Mehmet", "article": [ { "article": "Erkek hormon tedavisi, Erkekler fazla miktarda testosteron az miktarda östrojen hormonlarına sahiptir. Östrojen bir dişilik hormonudur ve kadınlarda tam tersi östrojen hormonu fazla testosteron hormon az miktardadır. Bu hormonların dengesinde bozulma olduğu zaman hormon bozukluğu rahatsızlığı oluşur. Erkeklerde bu dengenin bozulmasına sebep obezite (Aşırı kilo) neden olabilir. Aşırı kilolu olan erkeklerde hormon bozukluğu hastalığı görülme riski zayıf olan bir vücut yapısına sahip olana göre daha fazladır. Obezitelik sonucu karın bölgesinde oluşan kilolar göğüs bölgesinde yağlanmalara dönüşür ve bu yağ fazlalığı testosteron hormonunu östrojen hormonuna dönüştürür. Hormonlar insanların yedikleri besinler sayesinde beslenir ve bu gıdaları dengeli ve düzenli tüketmek olumlu yönde hormonları da etkiler. Düzensiz beslenen obezite bir erkek testosteron hormonu üretemez ve bu hormonu üretemediği gibi vücudunda az miktarda bulunan dişilik hormonu östrojen seviyesinide arttırır. Hormon seviyesini dengede tutmak ve korumak biraz da erkeklerin kendi ellerindedir çünkü yapılması gereken kurallara uymanız hormonlarınızın zarar görmesini engelleyecektir.

Erkeklik hormonu nasıl dengede tutulur
Erkeklerde antropoz dönemi

Hormon tedavisi yapılan erkeklerin tedaviye cevap verme olasılığı çok yüksek olmasına karşın hastanında bu konuda özverili olması gerekir. Özellikle 45 yaşının üzerindeki erkeklerde daha fazla görülen hormon sorunu farklı hastalıklar için kullanılan ilaçlar nedeni ile de oluşabilmektedir. Hormon problemi olan birinin mutlaka Uzman hekim kontrolünde tedavi görmesi gereklidir. Aksi halde ameliyat ile tedavi edilmesi kaçınılmazdır. Kadınlarda nasıl menopoz dönemi var ise erkeklerde de bu döneme antropoz dönemi denir. Antropoz zamanında libido eksikliği, saç dökümüne, aşırı yağlanmalara, depresyon ve kas zayıflığına neden olabilir. Yaşın ilerlemesi ile cinsel hormonların da azalması ile erkeklerde kadınlar gibi bu dönemde büyük sıkıntılar çekerler. Hipofiz bezinde görülen zayıflamalar da muhtemelen geçirdiğimiz ruhsal ve fiziksel travmalar sonucunda fark edilmektedir. Yaşlı erkeklerde ve genç erkeklerde hormon tedavileri farklı yöntemler kullanılarak yapılmaktadır. Erkek hormon tedavileri ciltten emilim yapılsın diye jel ve krem veya enjeksiyon inesi ile direk olarak enjekte edilmektedir. Sabahları aç karnına alınan testosteron örnek numuneleri kandan veya ağızdan alınan tükürükler sonucunda ölçüm yapılır. Antropoz zamanında hormon tedavisi görmek erkekler için zor olmakla birlikte hekimler içinde dikkatli ve kontrollü yapılmalıdır. Cinsel yönden erkeklerin sıkıntıya girmeleri hormonlara bağlı olduğu gibi psikolojik sorunları da beraberinde getirmektedir.

Uzman doktor tarafından yapılan erkek hormon tedavisi düşük seviyelerde olan testosteron hormon düzeyi etkileyen başlıca nedenler yüksek kolesterol, şeker hastalığı, depresyon ve cinsel isteksizlik gibi nedenlerdir. Kalp hastası olan erkeklerin, hormon seviyelerinin normalin altında olduğu ve bu durumdaki erkeklerin kaslarında zayıflama, psikolojik bunalım görüldüğü saplanmıştır. Yabancı ülkelerde yapılan deneyler neticesinde testosteron jölenin uygulandığı 100 kişinin 90 kişisinde etkili olup sadece 10 kişisinde olumsuz netice alındığı gözlenmiştir. Yanlış ve fazla yapılan hormon yüklemesinin erkeklerde prostat hastalığına sebep olduğu bilinir. Ağızdan alınan erkek hormon haplarının da karaciğer rahatsızlıklarına neden olduğu görülmektedir. Erkek hormon tedavisi için kullanılan jel sırt, karın ve omuz bölgesinden sürülerek uygulanır ve böylelikle cilt tarafından emilmesi ile tedavi sağlanır. Jelin kullanımından sonra o bölgeye başkasının temas edip hormondan etmemesi için korunmalıdır. Sağlıklı günler dilerim.
" } ] }